FacebookTwitterYoutube

Cervikogena glavobolja

Cervikogena glavobolja
Ova vrst glavobolje je vrlo zanimljiva sa kiropraktičarskog aspekta. Naime medicinska literatura tvrdi da je uzrokovana poremećajima u gornjem dijelu vratne kralježnice. Zbog oštečenja malih zgobova do neprirodne napetosti, a posljedica toga su bolovi. Kaže da oštećenje može nastati zbog naglih, brzih pokreta u vratu, dugotrajnog kroničnog, statičkog ili dinamičkog opterećenja vratne kralježnice, u sklopu degenerativnih promjena koja su također ubrzana statičkim poremećajima i ozljeda vratne kralježnice.

Kiropraktika otkriva i korigira statičke poremećaje
Istina je da osteoporoza, bolest mailh zglobova, reunatske bolest, infekcije, tumora ili trume može izazvati glavobolje, no najveći broj glavobolja je izazvano zbog poremećene statike, a to je kiropraktika usko specijalizirana. Dakle prem tome redovitim kiropraktičarskim tretmanima moguće je sprijećiti takve promjene, a kod osoba koje pate od takvih glavobolja moguće je bitno ujtecati na učestalost i intenzitet bolova pa čak i u potpunosti eliminirati iste.

Simptomi
Karakteristično za ovaj oblik glavobolje jest da bolovi počinju u bazi lubanje, odnosno u zatiljku. Cervicogena glavobolja je popraćena sa napetom i bolnom muskulaturum u vratu i ramenima uz ograničenu pokertljivost vratne krlaježnice. Bol koja je opisana kao tupa se onda šire na jednoj polovici glave prema čelu, prema oku ili slijepoočnici. Ponekad uz glavobolju mogu sa javit i drugi simptomi kao primjerice ošamučenost, mučnina, šum u uhu, smanjena koncentracija, poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i depresija.

Konvencionalni pristup ovakvoj vrsti glavobolji uz standardne lijekove i injekcije su i injekcije botulinskog otrova, epiduralne injekcije kortikosteroida i kirurški treman. Kiropraktika nudi nešto sasvim drugačije. A to je da svojim tretmanima i zahvatima vratu vašu vratnu kralježnicu u optimalnu funkciju, korigira statičke i funkcionalne poremećaje, prirodno, neinvazivno i potpuno sigurno i bezbolno. Na Vama je da odaberete.

Multi Translation

 
Kontakt i radno vrijeme Centra za kiropraktiku

kontakt     

 

 
Radno vrijeme

radno vrijeme

 
On-line zakazivanje
Name
Time
Date
Pm
Am
Phone
Comments
Enter the verification code:
Time of Day

Besplatna analiza držanja

back

Do kraja ožujka 2013.
godine nudimo besplatnu analizu držanja.


Više…

3D interaktivna animacija

3dspine

Interaktivna 3D animacija.
Subluksacija, degenerativne promjene i smetnje živčanog sustava.

Pokreni 3D

Kako do nas?


road

Pronađite nas jednostavno i brzo na google maps.


Više…

Newsletter

Svaki mjesec za vas pišemo članke o kiropraktici i zdravlju općenito. Saznajte najnovije vijesti vezano za zdravlje i kiropraktiku.Direktno u vaš inbox

Site Login